Pressmeddelanden

Volvo tog dubbelseger i STCC premiären

Etta och tvåa i kvalet och etta och tvåa i första deltävlingen

Årets Swedish Touring Car Championship säsong inleddes i helgen på Mantorp Park. Premiären blev en riktig fest för alla Volvo-fans. Volvoteamet Polestar med förarna Robert Dahlgren och Tommy Rustad tog kommandot direkt. Dahlgren tog pole position och Rustad kvalade till sig andra startrutan. Själva racet blev en lika stor uppvisning. Volvoförarna tog sig igenom Mantorp Parks fruktade startkurva med bibehållna positioner och drygade därefter ut varv efter varv. Fjorton varv senare var dubbelsegern i hamn. Dahlgren vann och Rustad slutade på andra plats.

Nya regler

Under 2009 har STCC ett reviderat sitt tävlingsformat. Man kör nu två deltävlingar om 20 minuter vardera samt med omvänd startordning till helgens andra deltävling för de åtta bäst placerade förarna ur första deltävlingen. Detta innebar att Rustad och Dahlgren startade andra deltävlingen från sjunde och åttonde startrutan. Rustad förvaltade sina 14 varv helt utifrån strategi och hann köra upp sig till en fjärdeplats. Dahlgren hann köra upp sig till en sjätteplats på bara några varv men tvingades då bryta med tekniska bekymmer. Vann gjorde Richard Göransson i BMW.

Volvos gröna 2009 racer skall vinna på alla banor

Årets STCC säsong är igång och Volvo satsar på seger. En målsättning som delas av teamchefen Christian Dahl:

- Vi har tagit i allt vi kan i vinter. Vi har tagit fram en stor del nya komponenter och genomfört ett mycket gediget testprogram. Vi ser nu att detta generar resultat. Vi har tagit ett stort kliv framåt mot vår ultimata målsättning - att ha farten och inställningarna att ta pole och vinna tävlingar på alla STCC's banor oavsett väderförhållanden.

Nästa STCC tävlingshelg är 23 Maj. Då avgörs årets tredje och fjärde deltävling på Karlskoga Motorstation. Var så säker, Dahlgren och Rustad kommer vara på plats och jaga nya segrar i sina E85-driva och DRIVe-förädlade C30 racers.