Pressemeldinger

Volvo Car Norway, Kverneland og Autostrada etablerer ny Volvo-forhandler i Oslo-regionen

Volvo Car Norway skal i samarbeid med Autostrada og Kverneland Bil etablere en ny Volvo-forhandler med flere avdelinger i Oslo-regionen.

 

– Vi skal etablere en av de mest fremtidsrettede og moderne Volvo-forhandlerne i Europa. Den nye forhandleren vil gi kunder og medarbeidere en ny og unik Volvo-opplevelse. Det sier Rita Kristin Broch, som er administrerende direktør i Volvo Car Norway AS, Volvo Cars’ salgskontor i Norge.

 

Den nye forhandleren skal hete Volvo Car Stor-Oslo.

 

– Vi skal bygge for fremtiden og utvikle en Volvo-forhandler sammen med Autostrada og Kverneland som blir internasjonalt ledende. Målet er at dette skal bli et flaggskip i vårt forhandlernettverk, sier Broch.

 

Som en del av Volvo Cars’ kommersielle transformasjon vil selskapet modernisere og oppgradere måten kunder kjøper, abonnerer og foretar service på bilene sine. Med nye digitale løsninger skal det skapes en transparent opplevelse som i enda større grad setter kunden i fokus, uansett om kunden ønsker å møte Volvo Cars fysisk eller på nettet.

 

Flere nye avdelinger
Volvo Car Stor-Oslo skal bestå av flere avdelinger med ulike typer showrom, samt tilby verkstedtjenester, nybil- og bruktbilsalg.

 

– Det skal etableres et nytt hovedforhandleranlegg for Oslo-regionen. I tillegg skal det etableres servicesatellitter og mindre avdelinger på strategisk utvalgte lokasjoner i, og rundt, hovedstaden. Vi vil også vurdere ulike alternativer for midlertidige pop-ups og studioløsninger, sier Broch. 

 

De ulike avdelingene vil etableres på nord, syd og vestsiden av hovedstaden, i tillegg til midlertidige pop-ups og studioløsninger der det er hensiktsmessig.

 

Volvo Cars og Bilia ble i dag enige om en ny prinsippavtale der Bilia fortsetter som Volvo-forhandler i Norge. Som en del av den avtalen vil Volvo Car Stor-Oslo ta over eierskapet, drifts- og arbeidsgiveransvaret for Bilias forhandleravdelinger på Fornebu, Økern og Lillestrøm fra og med 1. juli 2022. Disse avdelingene vil driftes videre fram til de nye anleggene til Volvo Car Stor-Oslo står klare.

 

Engasjerte partnere 
I forbindelse med opprettelsen av Volvo Car Stor-Oslo har Volvo Car Norway gått i partnerskap med Kverneland Bil og Autostrada. De to er i dag Volvo-forhandlere i henholdsvis Rogaland, og Telemark og Agder. Partene vil eie 50 prosent av selskapet hver og skal drifte Volvo Car Stor-Oslo sammen. 

 

– Kverneland Bil feirer i år 100 år som bilforhandler. Det betyr at vi har opplevd både rolige og turbulente tider, og vi liker å være i forsetet når ting skjer. Nå står bilbransjen overfor store endringer, og Volvo er helt i front i denne utviklingen. Kverneland Bil er klar for å være med, og vi gleder oss enormt til å jobbe tett sammen med Volvo og Autostrada, og alle de dyktige medarbeiderne i Oslo, for å virkeliggjøre neste generasjon bilforhandler, sier Ådne Kverneland, i Kverneland Bil. 

 

– Autostrada er først og fremst takknemlige for at vi, sammen med Kverneland, får muligheten til å utvikle Volvos konsepter i Stor-Oslo. Kverneland er en meget dyktig og kompetent partner som vi ser fram til å samarbeide med.

 

Det sier Gisle Valen, som er konsernsjef i Autostrada AS.

 

– Samarbeidet med Volvo har i flere år vært helt fantastisk og vi er gode sammen. Det skal bli en glede å lage en fantastisk kundereise, både digitalt og fysisk i Stor-Oslo. For oss i Autostrada er kunden konge, og sammen med fantastiske folk i teamet er det nettopp det vi lever vi og ånder for. Vi er ydmyke og spente på den formidable muligheten vi sammen skal skape med Volvo, sier Valen.

 

Kverneland Bil har en over 100 år lang historie som bilforhandler i Norge og har vært Volvo-forhandler siden 2008. Autostrada ble etablert i 1995 og har vært Volvo-forhandler i Norge siden 2014.

 

– I Kverneland og Autostrada har vi to meget dyktige, endringsorienterte og dedikerte Volvo-forhandlere som vi opplever at har den erfaringen og kompetansen fra detaljleddet som skal til for å bygge en meget solid, fremtidsrettet og moderne forhandler i Oslo-regionen, sier Broch.

 

Spennende karrieremuligheter 
Det blir spennende karrieremuligheter både for de medarbeiderne som allerede arbeider ved avdelingene i Oslo-området i dag, samt for andre som har lyst til å være med på utviklingen av en ny Volvo-forhandler i regionen. Rekrutteringen av ledelsen til den nye forhandleren er i gang.

 

– Volvo Cars har en tydelig strategi som bygger på elektrifisering og netthandel som spiller sammen med fysiske forhandlere og mindre avdelinger nærmere forbrukeren. Når vi nå skal bygge en ny organisasjon, vil vi trenge kompetanse innen alt fra administrasjon, digitalisering, kommunikasjon og ledelse. De som blir med oss på denne reisen vil få en utrolig spennende arbeidsplass, tuftet på et toppmoderne Volvo-konsept, sier konsernsjef Helge Ellingsen i Kverneland Bil

 

Volvo Cars og Bilia er enige om en ny intensjonsavtale der Bilia fortsetter som Volvo-forhandler i Norge. Les mer om den avtalen i denne pressemeldingen: https://www.media.volvocars.com/no/nb-no/media/pressreleases/287140/volvo-cars-og-bilia-er-enige-om-sitt-fremtidige-samarbeid

 

Volvo Car Norway AS

Volvo Car Norway AS er et heleid datterselskap av Volvo Car Group. Våre 44 ansatte holder til på Fornebu, vest for Oslo sentrum. Vi er i et sterkt partnerskap med våre 48 uavhengige Volvo-forhandlere over hele Norge, alle med en felles målsetning om å skape Volvo-unike kundeopplevelser. Volvo er et av bilbransjens sterkeste merker, med solid posisjon i Norge. I 2020 ble det registrert 9412 nye biler fra Volvo i Norge, som utgjør en markedsandel på 6,7 prosent.


Om Volvo Cars

Volvo Cars ble grunnlagt i 1927, og er i dag en av verdens mest anerkjente bilmerker. I 2020 solgte selskapet 661.713 biler i rundt 100 land over hele verden. Volvo Cars har vært eid av Zhejiang Geely Holding siden 2010. I desember 2020 hadde Volvo Cars rundt 40.000 heltidsansatte, og selskapets produktutvikling, markedsføring og administrasjon styres hovedsakelig fra hovedkontoret i Gøteborg i Sverige. Hovedkontoret for APAC (Asia-Stillehavet) ligger i Shanghai, Kina. De fleste av selskapets produksjonslokaler ligger i Gøteborg, Ghent (Belgia), Sør-Carolina (USA), Chengdu og Daqing (Kina), mens motorer produseres i Skövde (Sverige) og Zhangjiakou (Kina), og karosserikomponenter i Olofström (Sverige). I selskapets nye overordnede visjon, tar Volvo Cars sikte på å gi kundene «Freedom To Move» på en personlig, bærekraftig og sikker måte. Denne visjonen preger flere av selskapets ambisjoner; for eksempel skal halvparten av nybilsalget globalt være helelektrisk og Volvo skal ha fem millioner direkte kundeforhold, begge innen 2025. Volvo Cars har også forpliktet seg til en pågående reduksjon av sitt karbonavtrykk, med ambisjonen om å bli et fullstendig klimanøytralt selskap innen 2040.

Nøkkelord:
Selskapsnyheter
Beskrivelser og fakta i dette pressematerialet gjelder Volvo Cars internasjonale bilsortiment. Egenskaper som er beskrevet, kan være ekstrautstyr. Bilspesifikasjoner kan variere fra land til land og kan endres uten forhåndsvarsel.
Mediekontakter