Pressemeldinger

Volvo Cars og Baidu skal samarbeide om å utvikle og produsere selvkjørende biler

Volvo Cars har inngått et samarbeid med Baidu, selskapet bak den ledende kinesiske søkemotoren med samme navn. Selskapene skal samarbeid om å utvikle elektriske og fullstendig selvkjørende biler som skal tilbys i Kina, verdens største bilmarked.

Volvo Cars er den første utenlandske bilprodusenten som samarbeider så tett med Baidu om å utvikle selvkjørende biler. Samarbeidet gjør det mulig for begge selskapene å selge selvkjørende biler til kinesiske kunder, noe som understreker Volvo Cars’ ambisjon om å være den foretrukne billeverandøren for internasjonale mobilitetsleverandører.

– Gjennom samarbeidet med Baidu tar vi et stort steg i retning av å kommersialisere våre autonomkompatible biler, som er basert på Volvos bransjeledende sikkerhetsteknologi. Selvkjørende teknologi er i sterk utvikling i Kina, der Baidu er en ledende aktør. Det kinesiske markedet gir store muligheter for oss til å bli den foretrukne leverandørene til selskaper som har flåter av selvkjørende biler, sier Håkan Samuelsson, president & CEO i Volvo Cars.

Les pressemeldingen (på engelsk) i sin helhet på her. 

Nøkkelord:
Produktnyheter
Beskrivelser og fakta i dette pressematerialet gjelder Volvo Cars internasjonale bilsortiment. Egenskaper som er beskrevet, kan være ekstrautstyr. Bilspesifikasjoner kan variere fra land til land og kan endres uten forhåndsvarsel.
Mediekontakter