Pressemeldinger

Volvo Cars søker 400 ingeniører

 

Volvo Cars starter nå et av de mest omfattende søkene etter ingeniører i selskapets 89 år lange historie – alt for å styrke utviklingen av neste generasjon teknologi innen sikkerhet, selvkjørende biler og elektrifisering.  

 

Selskapet planlegger å rekruttere rundt 400 ingeniører i løpet av de neste tolv månedene, først og fremst innen programvareutvikling. De fleste av de nyrekrutterte ingeniørene vil være stasjonert ved selskapets hovedkontor for forskning og utvikling i Göteborg, mindre enn to timers kjøretur fra norskegrensen.  

 

Volvo Cars åpner et forsknings- og utviklingssenter i den svenske universitetsbyen Lund, der de første 35 medarbeiderne begynner allerede i september. Universitetsmiljøet i Lund er velrenommert internasjonalt, og ligger nær Malmö og København.  

 

Med rekrutteringskampanjen styrker Volvo Cars sin nærvær i Vest-Sverige og etablerer seg som et fremtidig nav for utvikling av programvare til bilindustrien. Volvo Cars investerer tungt i ny teknologi for selvkjørende biler, aktiv sikkerhet og elektrifisering. Dette understreker behovet for rekruttering av den beste kompetansen innen programvareutvikling.

 

Tidligere denne måneden annonserte Volvo Cars det nye partnerskapet med nettverkselskapet Uber, for i fellesskap å utvikle neste generasjon selvkjørende biler. Tidligere i år kunngjorde Volvo Cars dessuten at de vil lansere pilotprosjekter med selvkjørende biler i London og Kina etter lanseringen av pilotprosjektet Drive Me, som starter i Göteborg neste år.  

 

Selskapet fortsetter å utvikle nye, bransjeledende sikkerhetssystemer, der programvareutvikling og -design spiller en stadig større rolle. Bilene i den nye 90-serien fra Volvo er allerede blant de sikreste bilene på veien i dag.  

 

Volvo XC90, sedanen S90 og stasjonsvognen V90 er alle utstyrt med den mest omfattende sikkerhetspakken i sitt segment, og er de første i verden med Large Animal Detection og Run-Off Road Protection.  

 

Når det gjelder elektrifisering, er Volvo en av de ledende produsentene av plug-in-hybridbiler, og vil tilby en plug-in-hybridvariant for hver nye modell under utskiftingen av hele produktsortimentet i årene som kommer. Volvo Cars vil også introdusere den første av flere helelektriske biler i 2019.  

 

-Volvo er en bransjeleder innen selvkjørende biler og elektrifisering, og er en ubestridt leder innen området bilsikkerhet, sier Peter Mertens, Senior Vice President for Research hos Volvo Cars. -Vi har en sterk ambisjon om å beholde og forsterke den posisjonen. Derfor må vi sørge for å sikre oss de beste ingeniørtalentene der ute. Denne rekrutteringskampanjen er et viktig ledd i denne strategien, sier Peter Mertens videre.

 

 

Volvo Car Norway AS

Volvo Car Norway AS er et heleid datterselskap av Volvo Car Group. Våre 40 ansatte holder til på Fornebu, vest for Oslo sentrum.

 

Vi er i et sterkt partnerskap med våre 47 uavhengige Volvo-forhandlere over hele Norge, alle med en felles målsetning om å skape Volvo-unike kundeopplevelser.

   

Volvo er et av bilbransjens sterkeste merker, med solid posisjon i Norge. I 2015 ble det registrert 9 978 nye biler fra Volvo, som utgjør en markedsandel på 6,6 prosent. Det er nå mer enn 200 000 biler fra Volvo på norske veier.

  

I 2015 hadde Volvo Car Norway en omsetning på 3,4 milliarder kroner 

Nøkkelord:
Selskapsnyheter, Produktnyheter
Beskrivelser og fakta i dette pressematerialet gjelder Volvo Cars internasjonale bilsortiment. Egenskaper som er beskrevet, kan være ekstrautstyr. Bilspesifikasjoner kan variere fra land til land og kan endres uten forhåndsvarsel.