Persberichten

    LADEN
    The new Volvo EX90 we revealed towards the end of last year represents a firm stake in the ground for our transformation towards becoming a pure electric car brand by 2030.
    Je bent door je wekker heen geslapen. De vogels tjilpen nog niet, de buurt is stil en in de pikzwarte ochtend heb je nauwelijks zin om de dag te beginnen. Maar zodra je in je auto stapt, word je begroet door een vleugje zon. Je dagelijks woon-werkverkeer wordt een ritueel dat je stemming doet oplichten.
    In onze nieuwe Volvo EX90 werken LiDAR, camera’s en radars samen om de volledige omgeving van je wagen te begrijpen en je zo veilig te houden. Om onze technologieën voor rijondersteuning nog te verbeteren en uiteindelijk tot autonoom rijden te komen in de toekomst, moeten we de omgeving van de wagen gedetailleerd in beeld kunnen brengen. Het gaat dan zowel om wat er zich vlak voor de wagen bevindt...
    Volvo Cars heeft zijn dochteronderneming Zenseact volledig in handen genomen. Zij ontwikkelen software voor autonoom rijden. Tot net voor de transactie bezat Volvo Cars nog 86,5% van het bedrijf. Het kocht de resterende aandelen van ECARX, een wereldwijd mobiliteitstechnologiebedrijf.
    Volvo Cars today re-confirmed its mid-decade ambitions at the company’s first ever Capital Markets Day in Stockholm, as senior management gave shareholders and analysts an update on its progress towards those ambitions.
    Een echte, volledig elektrische SUV met zeven zitplaatsen die de lat op het gebied van veiligheid en een duurzamere levensstijl hoger legt: met de Volvo EX90 begint een nieuw tijdperk voor ons bedrijf waarin we resoluut voor een volledig elektrische toekomst kiezen.
    De nieuwe Volvo EX90 is zoveel meer dan gewoon een auto. De Volvo die vandaag in het centrum van Stockholm werd onthuld, is niet alleen de meest geavanceerde Volvo die we ooit hebben gemaakt – het is ook uw toegang tot een breder ecosysteem van diensten en functies die uw leven eenvoudiger en aangenamer kunnen maken en waarmee u de voordelen van volledig elektrische rijden optimaal kunt benutten.
    The Volvo EX90 will be revealed on 9 Nov 2022 3 PM CET, during a special event in central Stockholm. The reveal will also be livestreamed.
    In elke Volvo zijn vorm, functie en technische innovatie perfect in balans. Dat geldt zeker voor onze nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90.
    LADEN